Grillat Beer Can Chicken

Nu har mannen fått testa något nytt på gillen nämligen Beer Can Chicken! Det enda man behöver är en grill med lock, en Beer Can Chicken och en öl!

-Öppna ölburken och häll ut hälften av ölen (förslagsvis i ett glas till grillmästaren 🙂 )

IMG_7616

-Tänd sektionerna på sidorna om du använder gasolgrill (med kolgrill lägger du kolet på sidorna av grillen så det blir tomt i mitten)

-Trä på kycklingen på ölburken

IMG_7617

-Grilla med locket på tills låret har en innertemperatur på 82 grader ( cirka 1,5 timme)

-Servera

IMG_7619

Kycklingen blev verkligen saftig på detta sätt och det var väldigt enkelt att tillaga den, men vi skulle dock önskat att den var starkare kryddad. Jag är lite sugen att testa att göra detta på naturell hel kyckling och krydda den efter egen smak!

Annonser

3 thoughts on “Grillat Beer Can Chicken

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s