Recept på rabarberpaj med havregryn och kokos

Åhh, vad jag älskar dessa rabarbertider!! Här kommer ett recept på en smulpaj med rabarber kokos och havregryn! Snabbt, smidigt och ljuvligt gott!

IMG_7476

Fyllning:

  • 500 gram rabarber
  • cirka 1/2 dl strösocker (beror på hur sura rabarber du har)
  • 1 msk potatismjöl

Smulpaj:

  • 125 gr smält smör
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • 3/4 dl kokos
  • 1/2 dl strösocker
  • 1 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 225 grader och smörj en pajform med smör. Skala rabarbern och skär den i 0,5 cm långa bitar. Lägg ut rabarbern i formen och strö över strösocker och potatismjöl.

Blanda alla ingredienserna till smulpajen och fördela ovanpå rabarbern.

Grädda pajen tills den  fått fin färg och rabarbern har smält (cirka 20 minuter)

Annonser

4 thoughts on “Recept på rabarberpaj med havregryn och kokos

  1. ser riktigt gott ut!! tack för kommentaren .. ja Magnarp är riktigt vackert och att bo vid havet gör inte det minsta ont 🙂 lillplutt bara växer och växer – vilken sötnöt!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s