Recept på rabarbersylt med smak av kanel

IMG_7728

Rabarebersylt

  • 500 gram rabarber
  • 500 gram syltsocker
  • ca 1 tsk kanel

Skär rabarbern i 1/2 cm stora bitar.

Sterilisera burkar genom att stoppa in dem i ugnen på 100 grader i 15 minuter och koka locken i en kastrull med vatten någon minut.

Koka försiktigt upp rabarber och syltsocker under omrörning. Låt sylten koka tills rabarbern är mjuk. Skumma av noggrant. Smaka av sylten med kanelen.

Häll omedelbart upp sylten i de varma burkarna, skruva åt locket hårt och vänd burken upp och ned tills den har kallnat.

Annonser

4 thoughts on “Recept på rabarbersylt med smak av kanel

  1. Rabarber är the shit, man kan göra så mycket kul. En favorit jag alltid återkommer till är Rabarber – och jordgubbssylt, lagom sött och passar perfekt på en rostad macka. 🙂 Har gjort med vanilj något år men inte testat kanel med just rabarber, det ska jag göra.

    Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s