Västerbottenpaj med löjrom, rödlök och gräddfil

Detta är ren njutning. Det går också bra att servera pajen med stenbitsrom, men vill man lyxa till det rekomenderar jag löjromen!

IMG_8410

Pajskal

  • 125 gram smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl dinkelmjöl

Arbeta snabbt ihop ingredienserna till pajskalet och tryck ut det i en pajform. Nagga skalet och ställ det kallt i 30 minuter. Förgrädda sedan pajskalet i 200 grader i 10 minuter.

Fyllning

  • 2 ägg
  • 2 dl grädde
  • 1 påse riven västerbotenost
  • salt och svartpeppar

Vispa upp äggen och tillsätt grädden. Rör ned osten och smaka av med salt och peppar

Häll fyllningen i det förgräddade pajskalet och grädda tills fyllningen har stelnat och pajen fått fin färg (cirka 30 minuter)

Servera med löjrom, finhackad rödlök och gräddfil. Garnera med färsk dill

Annonser

8 thoughts on “Västerbottenpaj med löjrom, rödlök och gräddfil

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s