Jordärtskocksoppa serverad med bacon och krutonger

Nu när hösten börjar komma är det ju så gott att koka en soppa!

DSC_0400

  • smör att steka i
  • 600 gram jordärtskockor
  • 300 gram potatis
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1,5 dl vitt matlagningsvin
  • 0,5 l vatten
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • salt och svartpeppar.

Skala jordärtskockor och potatis samt skär dem i mindre bitar. FInhacka vitlöken. Fräs jordärtskockorna, potatisen och vitlöken i en kastrull i lite smör en stund. Tillsätt vinet och låt det koka in. Tillsätt sedan vatten och hönsbuljong och koka tills det är mjukt.

Häll över allt i en mixer och mixa till en slät soppa (mixa försiktigt då soppan är varm och det blir lätt övertryck i mixern). Häll tillbaka soppan i en ren kastrull och tillsätt grädden. Låt soppan koka upp och smaka sedan av med salt och svartpeppar.

Servera tillsammans med knaperstekt bacon och krutonger

Annonser

4 thoughts on “Jordärtskocksoppa serverad med bacon och krutonger

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s