Recept, köttgryta med rödvin, palsternacka och morot

IMG_0735Köttgryta med rödvin

  • 1 kg grytbitar
  • 3 morötter
  • 3 palsternackor
  • 1 gul lök
  • 1 paket bacon
  • 3 vitlöksklyftor
  • 4 dl rödvin
  • ca 4 dl hemmagjord köttfond (du kan använda fond på flaska också men då endast någon matsked)
  • 0,5 tsk timjan
  • 0,5 tsk rosmarin
  • maizena redning
  • salt och peppar

Skala morötter och palsternacka samt skär dem i en centimeter tjocka skivor. Skala löken och skär i klyftor. Strimla baconet.

Fräs grytbitarna i lite smör i en stekgryta så de får fin färg. Lägg undan dem och stek sedan baconet. Tillsätt sedan grytbitarna och övriga ingredienser och låt puttra under lock på svag värme i cirka två timmar. Rör om regelbundet och passa så att det inte kokar torrt. Tillsätt i så fall lite vatten.

När köttet är riktigt mört så red av grytan med lite maizenaredning och smaka av med salt och peppar.

Servera med potatismos och broccoli

Annonser

5 thoughts on “Recept, köttgryta med rödvin, palsternacka och morot

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s