Lättsockrad nykokt jordgubbsylt

Passa på nu när jordgubbarna är fina och söta att koka en lättsockrad jordgubbsylt och servera med tjockpannkaka ut i trädgården. Tänk dock på att sylten har dålig hållbarhet när det är så lite socker i den så koka inte mer än ni äter upp närmsta tiden

DSC_0253

  • 1 liter jordgubbar
  • ca 0,5 dl strösocker

Skölj jordgubbarna och rensa dem noggrant. Dela stora gubbar. Koka upp jordgubbar och strösockret i en kastrull, rör om och låt puttra i cirka 10 minuter. Smaka av om den är söt nog, tillsätt annars lite mer socker och låt det smälta ned.

Annonser

One thought on “Lättsockrad nykokt jordgubbsylt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s