God älggryta med smak av grönpeppar

Häromdagen gjorde jag en riktigt god älggryta med smak av grönpeppar. Vill dock påpeka att jag använde kalvkött så ev får ni tillsätta lite mer vatten om grytan behöver kokas längre tid.

image

Älggryta med smak av grönpeppar

800 gram grytbitar av älg
2 msk smör
1 gul lök
1 bratwurst
1 msk grönpeppar
1 msk vetemjöl
5 dl vatten
2 msk kinesisk soya
1 tärning grönsaksbuljong
2 dl creme fraiche
1 dl syltlök
1 dl smörgåsgurka

Hacka löken fint. Fräs grytbitar, lök och bratwurst i en gryta. Mortla grönpepparen och låt den fräsa med i slutet.  Pudra över vetemjölet och rör om, tillsätt vatten, buljongtärning och soya och låt grytan koka upp. Låt grytan stå och puttra minst en och en halv timme tills köttet är riktigt mört. Tillsätt ev mer vatten så det inte kokar torrt.

När köttet är mört tillsätt creme fraiche, syltlök och smörgåsgurka,  låt det hela puttra fem minuter till

Smaka av med salt och peppar,  servera med ris.

Annonser

One thought on “God älggryta med smak av grönpeppar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s