Britts goda smörkransar

Idag har jag bakat en av mina absoluta favoritkakor nämligen smörkransar. Detta recept har jag fått av tant Britt och hon poängterade att man måste baka dessa kakor på smör, inte margarin. Om man bakar dem på margarin stiger de nämligen inte och blir inte frasiga när man bakar ut dem.

Smörkransar,småkakor, fikabröd, recept,sjusorterskakor,kaffe

Smörkransar

  • 300 gram vetemjöl
  • 300 gram smör
  • 6 msk grädde
  • 1 ägg
  • pärlsocker

Blanda snabbt ihop vetemjöl, smör och grädde till en deg. Ställ kallt i kylskåpet en halvtimme.

Kavla ut degen på mjölat bakbord så att den är cirka en halv centimeter tjock och stansa runda kakor. Ta även ut ett litet hål mitt på kakan. Pensla med uppvispat ägg och doppa sedan kakan i pärlsocker.

Grädda i 180 grader varmluftsugn tills kakorna precis börjar få färg (cirka 8 minuter)

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s