Lite nyttigare paj med broccoli, soltorkade tomater, rökt lamm och fetaost!

Min ålderskris fortsätter här hemma vilket innebär att månskensbonden tror att han kommer svälta ihjäl bara för att jag försöker laga mat med lite mindre fett i. Personligen tror jag att det jobbigaste för honom är att han faktiskt tycker om den mesta av maten jag serverat senaste månaderna 🙂

Idag lyxade jag till det lite och testade att göra en lite nyttigare variant av paj som jag fyllde med rökt lamm, broccoli soltorkade tomater och fetaost och den blev väldigt populär hos herrarna i detta hus!

20150227_170608

Pajskal

  • 75 gram smör
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 3 dl vetemjöl

Arbeta snabbt ihop ingredienserna till pajskalet och tryck ut det i en pajform. Nagga skalet och ställ det kallt i 30 minuter. Förgrädda sedan pajskalet i 200 grader tills den fått fin färg (cirka 10 minuter)

Fyllning

  • 1 bukett broccoli
  • 1 paket fetaost
  • 150 gram rökt lamm
  • 1 halv burk med soltorkade tomater
  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 0,5 dl river ost
  • svartpeppar och salt

Koka broccolin i lättsaltat vatten tills de har lagom tuggmotstånd. Låt den sedan rinna av väl i ett durkslag.

Skär kött, fetaost och soltorkade tomater i mindre bitar. Blanda det med broccolin och lägg blandningen i pajskalet.

Vispa äggen och blanda sedan i mjölk och den rivna osten. Peppra och häll sedan staningen ovanpå pajen

Grädda i 175 grader tills pajen fått fin färg (cirka 35 minuter)

Annonser

2 thoughts on “Lite nyttigare paj med broccoli, soltorkade tomater, rökt lamm och fetaost!

  1. Ping: Veckomeny | Fru P och den underbara världen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s