Missa inte Lanzarotes gömda pärlor!

Nyss hemkommen från Lanzarote måste jag erkänna att jag är glatt överraskad!

Min bild av Lanzarote var stora turistorter där var och varannan inkastare pratar svenska med en. Även den sidan hann vi uppleva men vi upplevde även härliga små byar där byborna knappt pratade engelska.

image

Vi började vår resa i turistorten  Puerto Del Carmen som ligger knappt 20 minuter från flygplatsen och där tillbringade vi fyra nätter på ett alldeles för stort och opersonligt hotellkomplex. Fördelarna vi fann med Puerto del Carmen var att det är väldigt rent och vackert,  barnvänligt och nära till det mesta.

image

Dag nummer fyra tog vi hyrbilen och åkte upp till orten som kom att bli våra favorit under resan nämligen Haria. Haria  som ligger i bergen i de norra delarna av vulkanön kantas av vackra palmer  och att komma dit var verkligen en frisk fläkt, fåglarna kvittrade överallt och utsikten över berg och dalar var slående vacker.

image

Här var det totalt slut med inkastare som pratar svenska, mannen som hade snabbköpet pratade inte ens ett ord engelska men blev snabbt kompis med lillkillen och bar glatt omkring på honom och visade upp honom för de andra kunderna.

image

Haria är den orten vi redan drömmer om att åka tillbaka till och bara få njuta av lugnet, atmosfären och barnvänligheten.

image

Sist men inte minst styrde vi kosan till Yaiza som ligger strax söder om vulkanerna mitt på ön och tillbringade sista natten där.

image

Även detta var en trevlig by och den stora fördelen här är kombinationen av närheten till många stora sevärdheter men att ändå få komma ifrån de stora turiststråken. Bland annat har man endast en kvart med bil till området där det mesta av Lanzarotes vinodling sker.

image

Summeringen av resan blev alltså att vi gärna besöker lanzarote igen men den gången kommer vi undvika de större turistorterna och direkt bege oss mot öns inre pärlor.

Annonser

2 thoughts on “Missa inte Lanzarotes gömda pärlor!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s