Risotto med blomkål och lufttorkad skinka

Här kommer receptet på en av våra favoriträtter just nu, nämligen risotto med blomkål och lufttorkad skinka!

wpid-20150307_174045.jpg

  • olja att steka i
  • 1 gul lök
  • 3 dl arborioris
  • 1 dl matlagningsvin
  • 1,5 grönsaksbuljongtäning
  • ca 1 liter vatten
  • 200 gram blomkål
  • 2 dl riven parmesanost
  • 150 gram lufttorkad skinka
  • 2 kvistar hackad persilja
  • salt och grovmalen svartpeppar

Koka upp 1 lite vatten i en kastrull och låt det stå och småputtra för att sedan späda risotton med.

Hacka löken fint och fräs den sedan mjuk i oljan i en annan kastrull. Tillsätt riset och stek under omröring tills riskornen börjar bli genomskinliga. Tillsätt sedan matlagningsvinet och buljongtärningarna och låt det koka in under omröring. Det är nu dags att börja späda med det puttrade vatten. Tillsätt cirka 1 dl vatten i taget och låt det koka in under omröring innan du tillsätter nästa deciliter.

Skär blomkålen i små bitar och tillsätt dessa i risotton när det är cirka 5 minuters koktid kvar.

Skär skinkan och tillsätt den, parmesanosten och persiljan när risotton kokat färdigt. Smaka av med salt och peppar och låt risotton vila 5-10 minuter innan du serverar den

Annonser

3 thoughts on “Risotto med blomkål och lufttorkad skinka

  1. Ping: Veckomeny | Fru P och den underbara världen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s