Recept på mammas mjuka kanelkaka

Denna goda kaka med kanelfyllning brukar min kära mamma baka! Den blir ganska smulig men den smakar jättegott!

image

Mammas goda kanelkaka

-175 gram smör
-2,5 dl socker
-2 ägg
-4,5 dl vetemjöl
-2 tsk vaniljsocker
-1 msk bakpulver
-3 dl filmjölk

Fyllning

-1 dl strösocker
-1 msk kanel

Börja med att blanda ingredienserna till fyllningen.

Smörj och strö en springform. Sätt ugnen på 175 grader.

Smält smöret och låt det svalna lite Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Tillsätt smöret och filmjölken.

Blanda vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt i en annan bunke. Sikta ned mjölblandningen i smeten och rör noggrant.

Häll hälften av smeten i springformen. Ströa cirka 3/4 delar av fyllningen jämt över kakan. Tillsätt resten av smeten och stryk ut den i formen. Ströa resten av fyllningen jämt över kakan.

Grädda i cirka 50 minuter mitt i ugnen.

Annonser

2 thoughts on “Recept på mammas mjuka kanelkaka

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s