Recept på snabb skinkcheesecake på kavringsbotten

Till midsommar och andra festligheter brukar jag alltid göra en silltårta men trots att jag inte förstår det så älskar ju faktiskt inte alla silltårta?? Därför testade jag nu att göra en helt annan variant med skinka och philadelphiaost som blev väldigt god! Perfekt att förbereda dagen innan förutom garneringen!

image

Skinkcheescake

Kavringsbotten
75 gram smör
200 gram kavring

Fyllning
3 dl turkisk yoghurt
200 g philadelphiaost
100 gram rökt skinka
5 cm purjolök
Salt och grovmalen svartpeppar
2 tsk gelantinpulver
2 msk kallt vatten

Garnering

Börja med botten. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en springform. Finhacka kavringen i mixer. Smält smöret och blanda med kavringen. Tryck ut blandningen jämt i springformen. Ställ in i kylskåpet och låt det kallna medans du gör fyllningen.

Hacka skinka och purjolöken fint. Vispa ihop yoghurten och philadelphiaosten i en bunke. Blanda sedan ned skinka och purjolök och smaka sedan av med svartpeppar och salt.

Blanda gelantinpulver i det kalla vattnet och låt det svälla. Smält sedan gelatinet i vattenbad och tillsätt det i cheesecaken.

Bred ut blandningen jämt över kavringsbotten och ställ det kallt att stelna (minst fyra timmar)

När det är dags att servera cheesecaken ta loss den ur formen och garnera med valfri garnityr. Jag använde det jag hade hemma för dagen vilket passade väldigt bra: vindruvor, skinka, tomat, gurka och några salamiskivor som fick bli en liten ros i mitten.

Annonser

One thought on “Recept på snabb skinkcheesecake på kavringsbotten

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s