Recept på pasta med älgfilé och kantareller

Idag passade jag på att göra en pasta med kantareller och älgfile. Den goda pastan vi använde oss av fanns i november månads Smakbox

  • 500 gram pasta
  • 250 gram älgfile
  • 1 burk kantareller
  • 4 msk smör
  • 1 gul lök
  • 1 vitlök
  • 1 röd chili
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl mjölk
  • Ca 3 dl vispgrädde
  • 1 msk viltfond
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 msk kinesisk soja
  • Salt och vitpeppar

Koka pastan enligt beskrivningen på förpackningen

Finhacka lök, vitlök och chili. Stek kantarellerna i en msk smör och ställ åt sidan. Krydda köttet med vitpeppar och salt, fräs det sedan i en msk smör på hög värmr och ställ sedan åt sidan. 

Stek försiktigt lök och chili på ganska låg temperatur tills löken mjuknat. Tillsätt mjölet och fräs en stund. Späd med mjölken och 2 dl av grädden. Koka upp och smaksätt med fond,  balsamvinäger, soya och vitpeppar.

Servera rykande varmt gärna garnerat med persilja. 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s