Recept på rabarbermuffins med smak av kardemumma och vaniljfrosting

[Samarbete]

Lämpligt till rabarberna kikade fram här hemma fick jag ett paket med spännande produkter från Khoisan Tea. Så jag skyndade mig ut och plockade lite rabarber och gjorde dessa supergoda rabarbermuffins. Du kan handla produkter från Khoisan Tea till rabatterat pris på mat.se(t.o.m söndag)

Rabarbermuffins

  • 50 gram rumsvarmt smör
  • 0,75 dl socker
  • 2 ägg
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 1 tsk Khoisan Tea ekologiska kardemummapulver
  • 1 dl yoghurt
  • 100 gram rabarber skuren i lindra bitar

Frosting

  • 60 mjukt smör
  • 5 dl florsocker
  • 1 tsk Khoisan Tea Bourbon vaniljextrakt
  • 100 gram philadelphiaost

Topping

  • Khoisan Tea ekologiska blåbärspulver

Vispa smör och socker fluffigt. Tillsätt äggen 1 i taget och vispa kraftigt. Sikta vetemjöl och bakpuler och rör försiktigt ned i smeten. Tillsätt kardemumma och yoghurt och rör försiktigt. Fördela smeten i cirka 8 muffinsformar och tryck i rabarber.

Grädda i 175 grader cirka 15 minuter. Låt svalna under bakduk

Vispa ihop ingredienserna till frostingen och spritsa på muffinsen. Dekorera med blåbärspulver.

Jag passade på att göra dubbel sats av muffinsen och fräs in hälften så kan jag lätt ta fram och göra frostig om vi får oväntat besök 😀

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s