Recept på pasta med älgfilé, kantareller och krämig gräddsås!

Äntligen är det kantarell tider och detta firade vi idag med en enkel men supergod pasta med älgfilé, kantareller och krämig gräddsås. Det blev extra gott med dagens skörd av egenodlade tomater.

Pasta med kantareller, älgfile och krämig sås

  • 400 gram parpadelle
  • Smör att steka i
  • 200 gram strimlad älgfile
  • 200 gram kantareller
  • Sås

  • 1/2 gul lök
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 msk kalvfond
  • Salt och peppar
  • Hackad persilja

Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.

Stek älgfile i lite smör och salta och peppra, ställ undan till servering.

Rensa svampen noga och dela i mindre bitar. Stek den knaprig i lite smör och salta och peppra. Stälm undan medans du gör såsen.

Stek löken i smör tills den blivit mjuk, tillsätt grädde och fond, låt koka upp och puttra tills såsen börjar tjockna. Tillsätt hälften av svampen och smaka av med salt, peppar och ev lite mer fond.

Lägg upp allt i en seeveringsskål och garnera med hackad persilja.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s