Äntligen är det kantarell tider och detta firade vi idag med en enkel men supergod pasta med älgfilé, kantareller och krämig gräddsås. Det blev extra gott med dagens skörd av egenodlade tomater.
Pasta med kantareller, älgfile och krämig sås
- 400 gram parpadelle
- Smör att steka i
- 200 gram strimlad älgfile
- 200 gram kantareller
-
Sås
- 1/2 gul lök
- 5 dl vispgrädde
- 1 msk kalvfond
- Salt och peppar
- Hackad persilja
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
Stek älgfile i lite smör och salta och peppra, ställ undan till servering.
Rensa svampen noga och dela i mindre bitar. Stek den knaprig i lite smör och salta och peppra. Stälm undan medans du gör såsen.
Stek löken i smör tills den blivit mjuk, tillsätt grädde och fond, låt koka upp och puttra tills såsen börjar tjockna. Tillsätt hälften av svampen och smaka av med salt, peppar och ev lite mer fond.
Lägg upp allt i en seeveringsskål och garnera med hackad persilja.