Tävling och recept på pasta med tomatsås gjord på egna tomater serverad med oliver

[I samarbete med OliOli]

Just nu har jag en tävling på Instagram där två av er läsare kommer att vinna en jättelyxig delikatessbox från OliOli.

Jag har själv fått en box och passade på att testa några av produkterna i en jättegod pasta med tomatsås och oliver. Receptet är lagom till tre personer och faktiskt ännu godare som matlåda då smakerna fått dra sig ännu mer.

Tomatsås

  • 500 gram tomater
  • 1/2 gul lök
  • 1/2 kruka basilika
  • Olivolja
  • 1 dl vitt vin
  • Ev lite vatten
  • 1/2 msk socker
  • Rosa himalayasalt och svartpeppar

Börja med att dela tomaterna och ta bort den gröna kvistdelen. Hacka tomaterna fint. Hacka basilikan fint. Hacka löken fint och fräs med mjuk på svag värme i en kastrull. Tillsätt tomaterna, vinet, basilikan och sockret och låt allt puttra under lock i minst en timme. Om det håller på att koka torrt tillsätt lite vatten.

När såsen kokat ihop så smaksätt med rikligt med nymald svartpeppar och mortlat himalayasalt.

Servera med nykokt pasta, oliver, torkad smakrik korv och ruccola.

OliOli väljer sina producenter med omsorg och produkterna i denna box återspeglar verkligen det. Pastan från Familjen Manchino var min stora favorit och den är klart beroendeframkallande 👌

Stort tack till OliOli att jag fått förmånen att prova dessa lyxiga produkter

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s