Recept på tacopaj

Är det bara jag som ledsnar på fredagstacosen? Det gör inte min familj så hör kommer en favorit i repris, nämligen tacopajen! Nästan som tacos fast lite annorlunda!

Pajskal

  • 125 gram smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl dinkelmjöl

Arbeta snabbt ihop ingredienserna till pajskalet och tryck ut det i en pajform. Nagga skalet och ställ det kallt i 30 minuter. Förgrädda sedan pajskalet i 200 grader i 10 minuter.

Servera med sallad och en god sås

Fyllning

  • 500 gram köttfärs
  • 1 påse tacokrydda (gärna den starka varianten)
  • 15 coctailtomater
  • 2 dl creme fraiche
  • riven ost
  • margarin att steka i

Stek köttfärsen i margarinet och tillsätt sedan tacokryddan. Dela tomaterna. Lägg kötffärsen i pajskalet och lägg tomaterna ovanpå. Blanda creme fraiche med riven ost och bred detta till sist över tomaterna.

Grädda mitt i ungen i 175 grader tills pajen fått fin färg.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s